Friday, 19 December 2014

Jullov!

Om några timmar i alla fall. Sista dagen inför jullovet, och vi ska bara gå igenom våra sista uppgifter idag. Det tar realativt länge, men vi behöver inte koncentrera oss alltför mycket, då vi ska se på 12 korta intervjuer och behind the scenes.

Igår var vi på Raskasta joulua:s 10-årskonsert. Som vanligt var det alldeles fantastiskt, men i år fick vi som omväxling se så gott som alla sångare. Dessutom fick vi höra konsertens skapare ge ett tal. Och han han har inte talat sen 2009, då det var 5-årsjubileum. I början måste han byta till engelska, då några engelskspråkiga kom på en konsert där man bara spelar finska (och två svenska) julsånger.. Jaja. Men på slutet friade han till sin flickvän. Vi kan bara anta att hon sa ja, hon var så långt borta. Är förresten otroligt nöjd med våra platser, fast vi först gick in ca 15 min före det började. Jag såg som omväxling något, vilket alltid är ett problem p.g.a. min icke-existerande längd.

I FÖRRGÅR hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Den började på förmiddagen, men ungefär kl. 14 bröt den ut ordentligt. Jag hade lovat att träffa C&M, och det gjorde jag gärna, men mådde inte bra, och jag hade svårt att inte konstant tänka på huvudet. Då jag kom hem gick jag direkt och sova, kl. 19. Vaknade en timme senare, med lättare huvud, men fortfarande aningen dunkande. Vaknade också ca 23:20, och halv fem, då Anton for på produktion i Nordsjö. Jag fick sova vidare, som tur.
Vaknade lite före väckarklockan, och var snart på tåget mot stan för att shoppa julklappar åt kusinbarn.

Ave Maria med ljus i hela salen.

Elize Ryd och Tony Kakko i Julen Är Här.
Tuomas Wäinölä på gitarr, Mirka Rantanen på trummor, Erkki Silvennoinen på bas, Vili Ollila på keyboard och Erkka Korhonen på gitarr.

No comments:

Post a Comment