Wednesday, 23 April 2014

Påskresa - dag 5

Vaknade i Geneve, trött som bara vad, då vi skulle starta senast halv 10 från vår parkeringsplats, och vi skulle hitta en Migros före det. Migros är en underlig matbutik, i stil med Prisma eller s-market eller nåt. Oberoende. Jag och mamma hittade butiken, men ingen Raclettekrydda, som vi skulle ha. Choklad hittade vi, däremot.
Dagen då vi körde runt hela Genevesjön. Det var en lång dag, men vi hade det roligt då vi occasionally hittade fåniga skyltar och liknande. Franska är roligt då man inte förstår =D
Det finns en borg vid strandkanten, som tydligen lär finnas på alla vykort från Schweiz(chateu de chillon, tror jag), som vi stannade för att se på. In gick vi inte, men den var hemskt vacker från utsidan, och eftersom vädret var fantastiskt, stannade vi på kaffe.
I Montreux stannade vi för mat, och hittade, medan vi gick längs med stranden, en Freddie Mercury-staty! Lycka! Längs med samma strandväg fanns det också en hel del (Skrämmande!!) smurfer gjorda av.. hö eller nåt. Finns en chans att deras ursprungstad är Montreux. Who knows?
Snart styrde vi bilen mot flygplatsen och biluthyrningen. Pappa och Frida slängde av mig och mamma med väskorna, och så stod vi med en vagn fylld till brädden med väskor. Vi hade en väska incheckad på vägen dit, nu hade vi fyra. Vi tog hem en massa av min kusins familjs kläder och böcker, då de snart flyttar tillbaka hem till Finland! =)
Då vi satt vid vår gate öppnade sig plötsligt himlarna och det ösregnade en stund. Då vi steg ombord på planet droppade det ännu lite, så vi blev småblöta när vi gick ut till flyget.
Oberoende. Planet landade efter kl.23, och äntligen hemma efter 00:00. Zzz.

//Leithinan

No comments:

Post a Comment