Tuesday, 22 April 2014

Påskresa - dag 4

Efter morgonmålet körde vi iväg mot Geneve. Vi åkte inga omvägar runt bergen, så vi for förbi en massa tullar.
Geneve är ett förvirrande ställe, och mannen i hotellet var ny, så han var nervös och osäker, stackaren. Men vi fick ett rum lite över ett, och gick sen ut på stan. Det var ju påskannandag, så inga butiker var öppna.
Vi gick runt och tittade på sevärdheter, bland annat en 110m hög "fontän". Det var alltså en vattenstråle som for upp till 110m höjd. Den var riktigt fin, men nära for vi inte, folk som kom från fontänen var dyblöta.
Genom en engelsk trädgård, en bit från fontänen, fanns en (fungerande) blomklocka. Pappa berättade att han har sett bilder på den alltför många gånger, men aldrig sett den själv, så vi tog foton av honom med klockan.
Mitt i gamla stan finns en fin Katedral, som vi gick runt i. Hemskt vacker, och de äldsta delarna är från 11-1200-talet.

       Det fanns ett creperi alldeles bredvid katedralen, så vi åt lunch där. Riktigt gott, men mäktigt. Så mäktigt. Så vi tog efterrätt också. Deras vaniljglass var fantastisk.
Efter en skön stund på hotellet (då vi fått det andra rummet), gick vi ut för att se den sista av Geneves sevärdheter, som vi inte sett tidigare på dagen: de fyra reformatörerna. Stora statyer i ändan av en park. I parken fanns också stora schack- och dambräden. Som avslut åt vi kvällsmat på Starbucks.


//Leithinan

No comments:

Post a Comment