Sunday, 13 November 2016

Lundiahyllor och tryffelkaka.

Har försökt att inte skriva nåt de senaste veckorna, för mycket har varit jobbigt för att störa potentiella läsare. Men jag kan säga att jag förlorat människor, tron på mig själv (och kanske hittat lite igen), och tron på mänskligheten (och med mänskligheten menar jag USA).
Jobbar på skolarbete, och arbetet har minskat drastiskt från förra perioden, fast det såklart ännu finns uppgifter att göra.
Hade ett målarprojekt på gång under veckoslutet. Jag blev trött på färgen på en lundiahylla (som inte var träfärgad), och målade om hela alltet. Hyllorna blev gråa (till skillnad från den ALLDELES annorlunda ljusblågråa de var tidigare), och stegarna blev svarta. Hamnade köpa ny färg för det, men det är värt det. Nu slipper jag se på den färgen igen. Är ganska stolt över att jag klarade av det själv, jag är inte precis artistisk. Som om man behöver sånt för en simpel hylla...

Farsdagen till ära bakade jag en tryffelkaka med chocolate chip cookie botten. Receptet sade att man skulle köpa 200g kex, men bestämde mig för att laga några själv, med ett recept ur samma bok. Fast jag använde muscovadosocker istället för brun farin blev det hur bra som helst. Kanske det inte är så stor skillnad på dem. Orkade bara googla så mycket att jag visste att båda är råsocker, så jag chansade vilt. Alla involverade lät nöjda med smaken på kakan, men efter en enormt god enchiladas á la Mamma, orkade ingen hemskt mycket. Däremot blev det passligt mycket över, så att alla hushåll fick en trevlig bit att ta med hem.

No comments:

Post a Comment