Wednesday, 20 January 2016

Januari - new year, new me?

Vi har lyckats bra med tränandet här hemma. Varje måndag, onsdag och fredag sen 4.1 har vi tränat med hjälp av NerdFitness. Det är inte alltför tunga träningar såhär i början, men som det står på hemsidan, så är det ett maraton, inte ett sprinterlopp. Det känns bra att få röra på sig mera än tidigare, fast jag vissa gånger har varit alldeles utmattad, men ändå tagit mig i kragen (eller A har tagit mig i kragen) och tränat.
Rolig sidohistoria: I början då vi tränade sprang katten undan som ett skott då vi började träningen med knälyft, och var varsam runt oss då vi gjorde de olika momenten. Idag satt hon och rörde inte en min under x-hopp och armhävningar. Nästa steg är väl att hon börjar hoppa upp på våra ryggar under plankan.

Jag behöver fortsättningarna på böckerna jag fick i julklapp och födelsedagspresent! Har läst slut alla, och jag vill veta hur de fortsätter! Började nu på Utvandrarna av Vilhelm Moberg, och efter det blir det säkert en bok jag fick låna av min faster.

//T

Saturday, 9 January 2016

Födelsedagsbarn

Minns inte när jag hade en så bra födelsedag som jag hade igår! Dagen började med Antons väckning kl. 8, men egentligen började dagen alltså inte förrän ca 15 över 9 då han kom in med bricka, kråksång och en hög presenter. På brickan fanns enligt min familjs sed ett glas med apelsinjuice, och enligt As familjs sed morgonmål, inkluderande avokado på rågbröd, batong, grönsaksdipp (som viserligen inte är sedvanligt) och choklad. Vi åt ett mysigt morgonmål på sängen medan jag öppnade mina paket. På förmiddagen byggde vi ihop de delar av min present som hade hunnit köpas, medan vi tittade på Oliver & Company och Lady and the Tramp. På eftermiddagen åt vi på Hard Rock Café Helsinki, där jag fick en gratis födelsedags-glassportion. Supersnällt! Och supergott! Måste också smaka på en av deras drinkar, eftersom jag nästan aldrig har möjlighet (läs: pengar) att äta där. Priset nämner jag inte, men jag ville satsa, då det var min födelsedag. Och jag tycker jag är värd en bra födelsedag. Deal with it.
Efter en tripp till Verkkokauppa träffade vi L på järnvägsstationen, och for till Havsrastböle för tuparen. Då vi kom dit, så sjöng alla där åt mig, vilket var superfint, fast andra versen var kanske att ta i.. =D
Så all in all var dagen helt otroligt fin. Det var som om allt gick ihop för att skapa en underbar dag bara för mig. <3
Tack alla som var med och firade mig!
//T