Sunday, 27 September 2015

Jobb

Igår fick jag pröva på nåt nytt: två olika jobb, i två olika städer. Först var jag på pysseldag i Matteus, vilket inte är krävande, men väldigt roligt, och från 16 framåt var jag tillbaka på mitt sommarjobb i Raseborg. Däremellan hann jag äta lunch med fina föräldrar, och köra den 1:20 h långa vägen till Västra Nyland.

På dagen var det en stor tävling för golfklubbens medlemmar, och på kvällen betydde det jobb för mig och mat och prisutdelning för dem. Jag var orolig att jag hade glömt allt som hade med servering att göra, men det gick hur bra som helst. Det kändes inte som om det nånsin var panik, allting löpte ganska bra. Däremot tog glasen. Aldrig. Slut. 100+ personer, och alla  hade färdigt ett vinglas och ett vattenglas på bordet, och dessutom köpte de flesta t. ex. öl eller liknande. Mängden glas... Men som sagt gick det bra. Det var riktigt roligt att vara tillbaka, men fötterna hade ju vant sig med sittande (thanks OM..), så jag blev ganska trött i benen vid midnatt.

Jag hade tänkt sova länge, men här är jag nu, vaken sen 9. Dumma jag som glömde att stänga av väckarklockan.

//Leithinan

Sunday, 13 September 2015

Mineia igen

Första Mineiaövningen för säsongen! Hurra! Under sommaren förlorade vi fyra medlemmar pga prioriteringar, men idag fick vi träffa fyra NYA, fina medlemmar, som verkar passa in väldigt bra. I alla fall baserat på idag =) Vi började direkt med två nya låtar, en Haitisk, som påminner mycket om Furaha-sånger, vilket åtminstone gör mig glad att sjunga den, och en låt av Frode Fjellheim, som också skrivit originalversionen av Frozen's introlåt (Etnemen Vuelie). (Den där meningen blev alldeles underlig, men ni kanske förstår.)
Före körövningen var vi på min och Fridas guddotters 6-årskalas i Vanda. Fint att träffa mammas sida av släkten. Det blev mycket Lego för lillflickan, både jag, Frida, hennes faster (vår kusin) och hennes moster hade köpt Lego åt henne. Lucky her ;)
Två veckor i skolan bakom mig, och jag märker att jag har glömt en del under sommaren. Alla talar om det vi lärde oss förra året, vilket får mig att tro att de har hållit på med det hela sommaren, vilket jag inte har hunnit/orkat med (alldeles seriöst en blandning). Försökte mig på en lätt sida, och klarade helt basic saker, men sidan bråkade med mig på ett aldeles underligt sätt, och jag försökte fixa det, men lyckades inte. Vet inte alls vad som gick fel, det var en så simpel, onödig grej att gå fel. Jaja. kom i alla fall på vad jag ska göra ett projekt om. Men mer om det senare. Kanske. Får se hur galen jag blir. Eller hur panikslagen jag är.

//leithinan

Thursday, 3 September 2015

Origin is not my friend

Igen gick det en månad mellan inläggen, men det kan inte hjälpas.
Köpte Sims3 här om dagen, för jag har funderat på att köpa det i ca 2 år, och nu har vi ändå lite extra pengar. Jag hade problem med Origin (surprise?) och CD-stationen redan när jagh installerade den, men idag blev det bara värre, och jag är så trött på det. Origin tvingade mig fortfarande ha CD:n i datorn då jag spelar, men CD-stationen vill inte, utan spottar bara ut skivan. Prövade att fixa genom IMG burner och göra spelet till en ISO-fil, vilket fungerade för Mass Effect 2 och 3, MENNN nej. De blev plötsligt oroliga för att jag hade en olaglig version (which I didn't) för att jag gick runt CD-ROM problemet. Argh! Och de tyckte alltså att "ta kontakt med kundservice".. För att de tror att jag har ett olagligt spel! För det första hade jag inte det, och för det andra skulle jag inte ta kontakt med kundservice för ett sådant problem om jag hade en nerladdad version. Ingen logik där. Oberoende, så avinstallerade jag spelet, och försökte skriva in produktkoden, men då tyckte Origin (min nya bästa vän) att jag redan använt den produktkoden. Nå - jo det hade jag, men det var ju på Origin, OCH jag hade avinstallerat spelet.. PÅ ORIGIN. Men så gick jag till "Mina Spel", och där kunde jag ladda ner det. Tydligen. Så nu håller det på.

Och jag är medveten om att det här är ett otroligt onödigt, litet, first world problem, men jag måste få utlopp för min frustration - ens en kort stund. Bara för att Origin är jobbigt.

//Leithinan a.k.a. the whiner