Thursday, 30 April 2015

Åland, Avengers och lediga dagar

Måndagen var ledig. Tisdagen skulle jag ha lektion, men hade redan gjort klart uppgiften, så jag behövde inte fara. På onsdag blev lektionen inhiberad. Och idag kom jag till skolan (får jag använda det ordet? Kortare än yrkeshögskola) för att visa min färdiga ebook. Och nu sitter jag här och funderar om jag ska fara hem eller nä. När jag har skrivit klart det här, antagligen.

Jag skickade mail till Kumlinges Remmarina, hamnen för småbåtar, och fick svar att de vill träffa mig. Med tanke på att det är på Åland (hej alla Ålänningar), så är det ju lite svårt att fara dit, men som tur ska MoP dit på Kristi himmelsfärd, så om det passar folket i Remmarhamnen, så far jag dit och hälsar på på fredagen (15.5). Det var egentligen kanske en B-plan ursprungligen, men eftersom inga andra jobb (i Helsingfors) har gett mycket hopp, så tar jag GÄRNA det här jobbet. Fast det är långt borta från älskling. Jaja, absence makes the heart grow fonder och allt det där. Det låter ändå som ett helt roligt jobb. Hoppas i alla fall.

Bestämde mig här i måndags att jag ska börja titta på alla Avengers-relaterade filmer (Iron Man, Captain America osv..) i ordning. So far ända upp till själva The Avengers, nästa film är Iron Man 3. Vissa hade jag inte sett, och bl.a. Captain America var faktiskt riktigt bra, vilket jag kanske inte helt väntade mig. The Incredible Hulk var minst intressant.

Jahapp. Vappen idag. Jee. Borde väl träna idag. Eller göra nåt i alla fall. Känner mig ren trött. Inte en chans att jag tänker börja vappen ren nu. Hem och titta på film eller nåt.

//Leithinan

Monday, 27 April 2015

Mineia

Så hade vi vår första vårkonsert med Mineia, och responsen var fantastisk! Alla jag har talat med njöt av vår show, och jag är SÅ glad. Det är så svårt att veta hur allt låter/ser ut utåt, så det enda jag kunde göra var att hoppas att det var bra. Det är alltid nervöst före man fått höra en yttre åsikt. Hoppas att vi gör en till show någonstans, men vi får se =)
Det har varit ett fint år, då jag har fått börja sjunga i en så fantastisk kör med så roliga människor. Lycklig över att jag fått chansen att sjunga solo i en kör (tror inte jag har gjort det sen jag var 14), och att jag fått chansen att sjunga mer i stämmor, och lärt mig vissa på egen hand på den första övningen då de två andra första sopranerna inte var på plats (för ni vet att jag har varit usel på stämmor, men nu har jag actually börjat få dem att fungera. Där ser ni.). Det är så otroligt att faktiskt märka att man har blivit bättre. =)

Söndag var ledig dag, och vi var till Tryckis för att se Hurja Piruettis sista 20-årsjubileumsshow. Som vanligt var de äldre dansarna otroligt bra, och barnen var... underhållande. I nästan varje barngrupp fanns det åtminstone ett barn som inte hade nån aning om vad han/hon höll på med. Och det var så gulligt. ^_^ Cats-delen var rolig, särskilt då man kunde känna igen vissa moves från den filmatiserade versionen. Meennn nu vill jag dansa själv. Hittade något på METKA, vilket är nånslags sport-grej som har bland annat nutidsdans, och det låter intressant. Det är svårt att säga hurdan dans det är, men åtminstone är det på Arcada, så det är nära. Jag svamlar som omväxling, men jag saknar faktiskt faktiskt att dansa =/ Det är svårt att vara 22 och inte vara proffs.. Med två mellanår utan dans.

//Leithinan

Monday, 20 April 2015

Trötta dagar

Det verkar som om det inte går i folks smak i valet. Men jag kan inte politik, så det säger mig inte så mycket. Får se om jag märker nån skillnad. (Jag säger inte att politik är dumt/onödigt/osv., jag bara inte har hemskt stort intresse för det - dumt nog.) Iställer ska jag skriva om saker som jag kan ha en åsikt om.

Till exempel gårdagen! Fast det var en lördag var det lite för stressigt och allmänt tröttsamt. Jag började med att köra MoP till flygplatsen, för nu när jag o F inte bor hemma mer, så tycker de om att ta semester utan oss. Skämt åsido, de förtjänar nog egen semester efter ca 20 år av att dra på oss. Oberoende, så körde jag sen hem, i väntan på att köra till Kerava för match. Vi skulle vara där 11:45, matchen började 12:30, slutade ca 13:35. Väl på plats på planen kände jag direkt att nåt inte stämde. Redan under uppvärmningen var jag trött och kände mig som en sten. Inte ett bra tecken. Matchen var jättejobbig för min del, men lyckades med några saker emellanåt, åtminstone. Men till slut förlorade vi i alla fall med 1-0. Målet kom då det var ca 5 minuter kvar. Kändes nog lite skit. Men om jag var trött, så kan jag inte tänka mig hur trötta våra mittbackar var - de spelade hela matchen. Jag fick åtminstone 10 minuters paus runt halvlekspausen. Men, på slutet skakade mina ben hårt, och jag funderade på hur jag ska köra hem, då jag dessutom hade bråttom, för efter matchen skulle jag till..

..Humpsvakars SkivUtGivning till klockan 15. Det var bara att spurta hem (utan att stressa och köra överhastighet, mind you), spurta i duschen, spurta med att laga en smörgås (okej, ni förstår att jag måste göra allt SNABBT). Hade redan valt klänning, och trots att jag var lite besviken på hur den såg ut, så hade jag inte tid, så det var bara att acceptera. 25-minuters körning senare var jag i Steinerskolan bredvid Mannerheimvägen och stod i kö för att anmäla att jag köpt biljett på förhand. Konserten var bra och rolig, det var fint att se dem på en scen där man faktiskt ser vad de gör, och man inte sitter bland en massa folk på samma höjd och är kort.

Sen visade det sig att jag var dum och inte gav min trollstav från London åt A då han for till Karis. Jag hade lovat att låna ut den, och jag glömde bort det. Så det var bara att pallra sig iväg till Karis. Och efter att ha ätit fem bröd, haft en match och varit på en konsert var jag ganska hungrig, som man kan tänka sig. Så jag körde via butiken, köpte mat, for hem, bytte om, packade och körde iväg. Och. Jag. Var. Så. Trött. Trött.

Idag körde jag, via motonet, hem, var och röstade, och körde iväg till körövningen. UTAN MINA SAKER. WHAT. Kom ihåg kvasten. Men. Inte. (Resten av) Min. Rekvisita. Så onödigt. Klarade mig ju nog, men skulle så gärna ha övat med klänning, blommor, morgonrock, trenchcoat och läderjacka. Bland annat. Oh well. Vi hade en lång och tröttsam övning, och vi gick igenom allt. Aaaallt. Mina ben värkte. Det var inte bara övningen, det var gårdagen också, förstås, men tror nog att alla var ganska trötta. Nu tänker jag sova, för vi börjar 9:15, och inte 13:15 imorgon, som jag trodde. Natti.

Men fick förresten åtminstone en uppgift inlämnad och en gjord ikväll! Hurra.

//Leithinan

Wednesday, 15 April 2015

Match och tandläkare

Fotbollsserien började igår! Vi körde till Riihimäki för matchen, som började kl. 20, och åkte hem som vinnare! 1-0, men det viktigaste var inte vinsten, utan målet, att vi började serien med att VI gjorde målet, inte  motståndarna. Kändes bra att åka hem efter det. Fast vi kom hem först runt 22. Problemet var ju att efter en timme i bil frös jag och var väldigt trött.

Jag har en visdomstand påväg, och det gjorde ont hela veckoslutet, including på Sverigeresan. Skrev jag om Sverigeresan? Kanske inte. Vi var till Sverige med skolan för att lära känna folk vi ska ha ett samarbete med. Men alltså åt burana fre-mån, och var till tandläkaren igår. Idag känner jag inte av det, så hon fixade det onda för stunden, men ska på röntgen nästa onsdag.  Hoppas bara det blir okej.

//Leithinan

Tuesday, 7 April 2015

För mörkt för att spela

Vi skulle ha träningsmatch igår, men p.g.a. påsken blev den lite kort. Planen var nog reserverad, men det var en ledig dag, så inga lampor var på vid planen. Det var meningen att vi skulle börja kl. 21, men vi började en kvart tidigare, och spelade i ungefär en halv timme innan vi kom fram till att det inte var nån poäng. Jag hade inte en hemskt lång resa från Botby (matchen var i Nordsjö), då jag firat påsken med min familj, men andra kom lite längre ifrån (inom Helsingfors ändå). Hade haft en slö dag före det, och valt att INTE fara med på länk med pappa och F, eftersom jag hade match. Borde ha farit ändå. Suck. On a brighter note så fick vi våra spelskjortor, och de har naaamn! Inte ens påsydda! Så snyggt!

Det var jobbigt att vakna idag, av nån anledning. Tyckte jag sov riktigt bra.. Så kanske det var det som var problemet. =)

Intressanta historier som jag har, så kan jag berätta att jag köpte en gul Våreld/Höstglöd igår. Kaffeplantan som C gav åt oss i inflyttningsgåva drog sina sista andetag för några veckor sen, och jag har saknat lite färg på matbordet. Vi har ju påskgräs nu, jo, men det kastas ju snart ut. Och så lagade vi lite krasse med mamma. Så jag har ju mycket växter hemma just nu! Huh.

På fredag till Sverige för en fånigt kort kryssning för att hälsa på Södertörns yrkeshögskola/universitet. Schh, de vet inte om det ännu, så håll det hemligt.

//Leithinan (som blev ertappad med att INTE skriva kod på lektionen. Men det är okej, vi får ta pauser.)