Tuesday, 30 December 2014

Vänner

Supersupersuperroligt med världens bästa människor igår. Vi hade månadsträff med vårt kompisgäng från högstadiet/gymnasiet, och det var så roligt att träffa alla och dricka glögg och äta pepparkakor tillsammans. Bara att sitta och tala med folk man inte längre ser alltför ofta är så skönt, vi kan fortfarande tala precis som förr.
Imorgon ska jag till Tenala för att fira nyår med andra vänner. Inte lika gamla vänner, men inte mindre omtyckta för det! Före det ska jag och Anton äta romsmårgåsar hos mamma och pappa, och sedan till Pojo för Finlands (eller åtminstone Nylands) bästa fyrverkerishow. Och de längsta bilköerna också, för den delen.
På fredag är det dags för Rockdonna Madame (inte Rocktant!!) lägret! Ivrig, förväntansfull och nervös, hoppas att det blir lika roligt som jag tror att det kommer att bli. Jag är yngst, men det borde inte vara någon skillnad. Jag har ju lite erfaranhet, så det ska nog gå bra.

The new year will be fantastic!

//Leithinan

Friday, 19 December 2014

Jullov!

Om några timmar i alla fall. Sista dagen inför jullovet, och vi ska bara gå igenom våra sista uppgifter idag. Det tar realativt länge, men vi behöver inte koncentrera oss alltför mycket, då vi ska se på 12 korta intervjuer och behind the scenes.

Igår var vi på Raskasta joulua:s 10-årskonsert. Som vanligt var det alldeles fantastiskt, men i år fick vi som omväxling se så gott som alla sångare. Dessutom fick vi höra konsertens skapare ge ett tal. Och han han har inte talat sen 2009, då det var 5-årsjubileum. I början måste han byta till engelska, då några engelskspråkiga kom på en konsert där man bara spelar finska (och två svenska) julsånger.. Jaja. Men på slutet friade han till sin flickvän. Vi kan bara anta att hon sa ja, hon var så långt borta. Är förresten otroligt nöjd med våra platser, fast vi först gick in ca 15 min före det började. Jag såg som omväxling något, vilket alltid är ett problem p.g.a. min icke-existerande längd.

I FÖRRGÅR hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Den började på förmiddagen, men ungefär kl. 14 bröt den ut ordentligt. Jag hade lovat att träffa C&M, och det gjorde jag gärna, men mådde inte bra, och jag hade svårt att inte konstant tänka på huvudet. Då jag kom hem gick jag direkt och sova, kl. 19. Vaknade en timme senare, med lättare huvud, men fortfarande aningen dunkande. Vaknade också ca 23:20, och halv fem, då Anton for på produktion i Nordsjö. Jag fick sova vidare, som tur.
Vaknade lite före väckarklockan, och var snart på tåget mot stan för att shoppa julklappar åt kusinbarn.

Ave Maria med ljus i hela salen.

Elize Ryd och Tony Kakko i Julen Är Här.
Tuomas Wäinölä på gitarr, Mirka Rantanen på trummor, Erkki Silvennoinen på bas, Vili Ollila på keyboard och Erkka Korhonen på gitarr.

It's been a while

Men jag har haft mycket på hjärnan. Fick som uppgift att vara produktionsledare tillsammans med en medstuderande då resten av klassen ska filma en intervju. Jag som online media-studerande kan inte riktigt nåt om producentskap, så tack och lov för att jag inte är ensam i uppgiften. Det är mycket jag aldrig skulle ha tänkt på, som min partner, eller vad man ska kalla det, påminner mig om. Onsdag eller torsdag blir vi klara, och det är skönt. Fast vi hade roligt, var det mycket att göra och många frågor att svara på. Det är inte riktigtlikt mig att vara in charge över personer. Som sagt, tack och lov att vi var två.

Vi har varit mycket i Karis nu i december, till skillnad från november.  Och nästa veckoslut igen. Ska sjunga med på vackraste julsånger