Monday, 24 November 2014

Måste få klaga lite

Baby it's cold outside... Fast inte mer.. men det kom ju snööö! Julfiilis, julfiilis, julfiilis!! Hoppas det håller sig/kommer mer till jul.
Vi ska ha en minikonsert med sceniska kören (name pending) den 3.12, och vi börjar verkligen få ihop det. Före gårdagens övning var det väldigt osäkert, men nu känner sig alla mycket säkrare. Eller så förstod jag på dem. Vi kom på en massa "koreografier", hur vi ska stå, och när vi ska gå. Det var roligt, men samtidigt hade jag en ganska dålig dag musikaliskt, min röst ville inte fungera som jag ville. Emellanåt fungerade det nästan, men i vissa skeden ville jag bara skrika. Didn't, though. Borde hitta en sånglärare åt mig, men pengarna existerar inte för det, riktigt. Och hemma använder jag fel teknik emellan, och vet inte hur jag ska ändra på det, eller hur jag ska lära mig sjunga med mer volym. Högre toner kan fungera bra, men ettstrukna F-B ungefär blir mesiga och svaga eller alternativt ansträngda och jobbiga. Usch nej. Men neutral/huvudklang är så mycket lättare, det kommer naturligt, och det är så svårt att ändra på hur jag sjunger utan hjälp.
Blev otroligt arg på mig själv i lördags då jag vägde mig själv, och bestämde mig för att godis är förbjudet för mig tills vidare. Kommer att misslyckas, är jag rädd, det brukar ju gå så.. På julen åtminstone. They're right there, och man får 50 paket choklad av alla och hjälp.
Det blev lite klagande. Sorry about that. Behövde väl få ut det.

//Leithinan

Monday, 3 November 2014

Jag vill baka

Jag vill baka, men står emot ändå. Hittade ett recept på farsdagsmuffins via Kinuskikissa på Facebook, men sparar dem antagligen till ett senare tillfälle. Och känner mig skyldig varje gång jag tänker på att jag vill ha choklad, kaka, popcorn, eller nästan vad som helst ohälsosamt.
Jag har lyckats planka två låtar idag! Hurra. De var inte (alls!) svåra ackord, men efter flera månaders paus, så är jag stolt att jag lyckades. Fick t.o.m. pianodelen till en av låtarna. Jee =) och spelade också gitarr! En av låtarna börjar fungera bra, och ett intro som jag jobbat på en tid går nästan okej. Nästan.

Förresten! Var till butiken, och blev lite förvirrad av att kvinnan i kassan inte över huvud taget erkände att jag var där innan hon sade priset. Kanske jag bara missade hälsningen, men tyckte det var lite underligt.
Och kom på den butiksresan fram till att jag inte vill gå ut mera idag. Regnet, trots att det var lätt, kom som iskalla spikar i ansiktet. Usch. Funderade på länk, men det går bara sämre och sämre att fara ut och springa. Har visserligen gjort Doctor Who-träningen 3 dagar i rad, men det känns inte riktigt lika bra som att springa och vara helt slut efteråt.

Jag ska skala en morot.

//Leithinan