Friday, 26 September 2014

och jag går

Går en väg som jag har gått otaliga gånger. Men den här gången vet jag inte när jag kommer tillbaka. Det känns som att gå hemifrån, men jag bor ju inte där mer. Fast jag äntligen har ett fast hem som jag älskar, så saknar jag det hem jag hade i två år, det hem med de människor, musiker, som fixade och lappade ihop mig. De som spelade med mig, fick mig att skratta, uppmuntrade och utmanade mig. Och vet ni vad? Jag är så lycklig. Klart jag har mina ups and downs, mina stressade stunder och mina dåliga dagar, men det har ingen skillnad, för nu har jag fler bra dagar. Men hör ni. Det har jag haft länge
Så jag tror jag försöker säga tack. Och jag saknar er.

//Leithinan
hemåtBortåt

Sunday, 21 September 2014

Guliz

Igår var det dags för årets första sitz i form av Gulissitz. Mitt bordssällskap var otroligt trevliga och roliga, jag kunde inte ha bett om bättre folk att sitza med för första gången på Arcada. Det hjälpte självklart att ha med en kompis som satt i närheten, men jag vågade nog ta kontakt med folk själv också. Höjdpunkten var kanske då vi lyckades få sitzledaren/dragaren (vad det nu heter) att straffas, då den info hon gav oss var alldeles fel i ett skede. Sånt händer tydligen inte. Jag hade redan bestämt mig för att åtminstone kolla in efterfeststället Werket, då jag inte hade varit där tidigare. och det var nog värt det (vi kom ju gratis in, eftersom det var sitzens efterfest).

Idag har jag suttit inne och tittat på TV/datorn hela dagen, och skäms lite för det. Men å andra sidan kan jag inte komma ihåg då jag senast hade en sån här dag. Kanske jag får göra det ibland. Åtminstone mår jag hur bra som helst, är bara lite trött. Men orkade ändå såpass mycket att jag bakade ett bröd på morgonen, eftersom jag såg att det bröd vi hade, hade blivit dåligt. Men sämre morgonmål kunde man ju ha, brödet blev fantastiskt lyckat, och det är så lätt!! Fick också använda vår nya bröd-making thingy. Det var faktiskt händigt att ha så lite disk. En enda silikonbunke som man blandar i, och sedan sätter i ugnen. Fantastic! Fast jag drack aldrig nåt av min apelsinjuice. Och jag som köpte en 1,75l burk. Jaja.
Catchade 5 avsnitt Simpsons på dagen (kom i TV), och nu tittar jag på Sex and the City, för jag kom fram till att jag aldrig har sett på det sådär ordentligt. Jätteintressant, I know =P

//Leithinan

Monday, 8 September 2014

Flytt

Nu har vi flyttat sådär påriktigt. Möblerna är på plats, och vi har det mesta vi behöver (förutom en brödrost. JAG BEHÖVER EN BRÖDROST!!). Allt gick inte exakt som vi hade planerat, men det betyder inte att det blev dåligt på nåt sätt. Allt fungerar bra. Fast lite mera arbetsyta i köket skulle vara bra. (Men det finns en användbar sak på hjul på Ikea, vi köper kanske den.)
En officiell vecka på Arcada bakom oss. Eftersom första var så flummig, så räknar jag inte riktigt den. På fredag har vi ledigt igen, så vi tar en lugn dag, tror jag. Besökare är välkomna, bara ni meddelar först. ;)

Båda våra familjer har sett hur vi bor nu, vilket betyder massor för mig. Men jag skulle vilja ha en gästbok, just for funsies, så att vi minns vilka som har varit på besök. Men än så länge får de skriva nåt kul med våra kylskåpsmagneter. Äntligen får jag användning för dem!! Köpte dem i Mariehamn vuonna 1 ja 2, för evigheter sen, och har väntat på den dag jag kunde använda dem.
Igår hämtade vi lite av mina kärl, några småskålar och stora fat. Och ett av mina finare glas. Resten får ännu vara kvar, vi hade inte mycket tid på oss, klockan var närmare 11, och vi måste ge husfrid åt MoP också. Men flera böcker hann jag ta med mig, fast vi hade bråttom. Nu är det mitt hem också. =P

För alla som är intresserade av Doctor Who: Det är skönt att kunna se NYA avsnitt i TV:n. Fast det är ett dygn efter UK, och det är med finsk text. Gårdagens avsnitt var faktiskt bra, men då Robin Hood verkligen ÄR en legend, undrade vi nog hur de skulle förklara det. Dessutom (som Frida informerade oss om) var både Broder Tuck och Marian addade 100+ år efter att legenden tog form. Eller hur det var. Åtminstone fanns de inte i originalet. Eller hur det var.
Vi spelade Dixit efteråt, och efter en ledtråd som Frida gav, The forest of the dead, fick vi tre PERFEKTA bilder, som passade in på DW avsnittet med det namnet (se bild). Men bara en av dem var rätt. Such förvirrning. Jag var den enda som inte hade en passande bild, tyvärr, men man har bara 6 stycken bildkort på handen, så det var inte så mycket jag kunde göra.. =)

Vi har en paus i finskalektionen nu, då jag och mitt par gjorde klart uppgiften vi fick. Jo, ni läste rätt. Vi har FINSKA. Jag som trodde att jag blev av med det då jag skrev studenten, men så fel hade jag. Men läraren är bra, så det är faktiskt helt roligt. Men uppgifterna ser lite tråkiga ut. Men det är för framtiden.

//Leithinan