Friday, 25 July 2014

Jag fuskar med en isglass

Gårdagen på jobbet var nära smältgränsen. Vilket alltså inte är +0℃, utan 30. Efter jobbet åkte vi till Helsingfors för att hämta ett vitrinskåp och en tvättmaskin för vår lägenhet =) Vi har haft fantastisk tur med allt, vi har fått mycket så billigt, och i vissa fall gratis. Vi måste också via mopoklubben, A skulle ha sina målade cykeldelar. Det slutade med att vi kom hem ca 1:25. Alldeles slut.
Idag var lång. Hjälpte A med att packa för scoutlägret, och att orka över huvud taget. Hann inte föra honom, så han fick ta bilen till Ekenäs. 12-18 var jobbdagen, och åtminstone var det lite svalare i Karis än i Ekenäs-butiken. Bilen var ju fortfarande i Ekenäs, så jag fick ta tåget dit och hämta den. Kom på att jag behövde mjölk och for till butiken med panten. Och skäms lite, för jag köpte en glass. Isglass, men ändå. Här varit så duktig med att undvika sötsaker, men det var så löjligt varmt idag, så jag behövde nåt kallt. Jag vill fara och simma. Suck.

//Leithinan

Wednesday, 23 July 2014

Såhär långt

Jag har haft korta dagar den här veckan hittills, som tur, jag har varit ganska trött efter resan. Imorgon är det full dag i Ekenäs, dock. Det blir tungt.

Jag har varit relativt duktig med läsandet nu, fast det "bara" har varit de första tre Harry Potter-böckerna. Ska läsa Divergent till näst, tror jag. Jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig, så det blir spännande. Försöker få A att läsa Heaven's Net is Wide, vilket är en av mina absoluta favoritböcker. Det är en prequel till bl.a. Across the Nightingale Floor, dvs. Tale of the Clan Otori-böckerna av Lian Hearn. Den femte boken är relativt tjock, men är så bra att den går megasnabbt att läsas.

Jag åt lite konstigt här på kvällen, piltti med vin. Det var underligt, babymat med vuxendricka. Paradoxalt på något vis =) Men hur ska man beskriva mig ominte lite underlig? ;) det passade ganska bra ihop, i alla fall. Bättre än äggsmörgås och öl i alla fall.fast det funkade också helt okej.

Nu väntar jag på att A kommer hem från mopoklubben. Han fixar på sin 30-tals cykel. Jag har t.o.m. hjälpt lite =)

// Leithinan

Sunday, 20 July 2014

Harry Potter Exhibition

I morse kl. 6 startade vi mot flygplatsen för att ta flyget mot Stockholm. Vi hann knappt upp i luften innan vi började landa. Vi köpte oss en dubbelbiljett med Arlanda Express, och tog oss mot Stockholm C. Väl på stationen började brandalarmet tjuta. Visserligen skulle vi inte ha vetat att det var ett brandalarm om inte en vänlig själ hade meddelat, i högtalarna, att det brinner någonstans. Vi varken såg eller kände lukten av rök, men tog oss snällt ut, och stöd och åt våra yogurtar i lugn och ro innan vi fick gå in igen, i god tid för att hinna till tåget mot Norrköping. Tågresan var rätt så händelselös, och i Norrköping fick vi vänta på att checka in, vilket skulle ske kl. 12. Vi satte oss på caféet på stationen, under hostellet och åt lite mellanmål.

Då vi äntligen fått checka in och hittat till vårt rum gick vi ut för att äta lunch. På Kungsgatan/-vägen hittade vi en steak-place och åt oss mätta på hamburgare och sallad. Vi hann bra till the exhibition och spenderade 2,5h inne på visningen. Butiken var fantastisk, och jag köpte Hufflepuff halsduk ^^ den är aningen finare än den jag stickade för flera år sen ;)

På vägen hem stannade vi för iskaffe, smoothie och kvällsmat. Redan kl. 19 svensk tid var jag trött, men vi tittade på Requiem for a dream via Netflix, och kom fram till att man inte behöver se den på nytt. För artistisk film för min smak. Men det kanske var bra att se den en gång i alla fall.

Ska försöka sova så småningom.

//Leithinan

Tuesday, 15 July 2014

Vad händer riktigt?

Det har helt enkelt inte hänt så mycket nu. Jag ska till Sverige på söndag med Frida för att fara på Harry Potter Exhibition! Men det vet jag ingenting om ännu, utom att vi har biljetter. Det får ni höra mer om när jag är tillbaka.
Jobbet går ju på som det gör, inget extra där. Har nästan hela veckan från 11, så jag har en del sovmorgonar. Fick ju reda på att både jag och Anton har studieplats, förresten! Och har fått  ihopsamlat en hel del möbler under sommaren. Soffa, tvättmaskin och vitrinskåp så gott som gratis! Wopii!
Anton köpte en ny, fin klocka här om dagen, och det fick mig att undra ifall jag borde skaffa en. Jag har ju min pulsklocka som jag köpte förra sommaren (tack Robin!), och den började jag använda från och med idag på heltid. Ska försöka i alla fall. Det är smått svårt att lära sig att det faktiskt finns en sak på armen som talar om tiden för dig, och inte bara är som dekoration.
Förra veckan var ganska jobbig, jag kände mig trött och allmänt dålig då, men "redan" på lördag blev det bättre. Har inte haft det så på lääänge, och det var jobbigt både för mig och Anton, men vi klarar oss igenom det. Tisdag och onsdag påverkade det ganska mycket, de var, trots det roliga som hände (länk och Stevie Wonder), väldigt svåra dagar för min stackars självkänsla. =P den kämpar hårt för att bli bra på heltid.

På tal om på tal om! Vi var och se the great Stevie Wonder på onsdagen!! (Och här påstår jag att inget har hänt!) Jag såg inte väldigt mycket, med tanke på min miniatyriska längd, men showen var mer att höra än se oberoende. Vi fick sjunga med mycket, och många rörde sig i takt och dansade smått under låtarna. Nära oss stod en man som passionerat sjöng med i flera av låtarna. Jag är inte van att folk sjunger med så mycket på sådant avstånd vi stod på, så det var bara roligt. =) Själva sjöng vi ju med i våra favoriter.

Igår var jag hemma hos MoP hela dagen, vilket var trevlig omväxling, då de faktiskt var hemma ett varv, före de (igen) far ut till Kumlinge. De har farit upp till Nedervetil och ut till Åland vart om vartannat, det är knappt så man hinner se dem alls. Jag önskar att jag hade kunnat komma med på Slotte-släktmöte på veckoslutet, men jobbar man på lördagar, så jobbar man..

//Leithinan